.

Ez az oldal azért jött létre, hogy a Gandhi Gimnáziumban lezajlott vezetőség-váltással kapcsolatos véleményeknek széleskörű nyilvánosságot biztosítson.

Időközben a Gandhi Gimnázium új vezetősége az iskola hivatalos honlapjáról eltávolította mind a vendégkönyvet, mind pedig az igazgatóváltás - rájuk nézve terhelő - dokumentumait.

Az eltávolított vendégkönyv helyett mozgalmunk fórumoldala itt érhető el: http://gandhigimi.forumx.hu/

ENNEK A BLOGNAK MÁR TÖBB, MINT 28.000 LÁTOGATÓJA VOLT!

Hozzászólásokat olvasni és írni a bejegyzések alatti "MEGJEGYZÉS" linkre kattintva tudtok!

2009. szeptember 29., kedd

Kollégiumi közgyűlés

"Frissen melegen tudósítom a kedves Csovcsicsistákat, hogy ma 2009. szeptember 29-én 17:50-től megkezdődött az idei évi első Kollégiumi Közgyűlés, melyet az új "Ricsibácsi" tartott. Személyes résztvevőként azt tudom elmondani, hogy kib*****t pocsék volt, a régi Ricsibá jobban csinálta!

Azt hiszem kezdünk átmenni dedóba:

-Az első ukáz a rendszeres köszönési igényt tette szóvá,miszerint legyünk mán kevdesek, oszt köszönjünk mán előre a kedvezs tanarainknak....... (...)
-Megtiltatott bármilyen hangdobozt (hifit) a koleszba hozni, ami hangosabban szól az átlagnál, nehogy azt gondolják a szomszédok, hogy nekünk itt a Gandhiba mindent szabad, és "a kutya se parancsol nekünk"... Aki netán hangosabban hallgatja a kelleténél, attól elkoboztatik a masina..........
-Pisi-kaki-kaja előtt ugyan mossunk mán kezet.... Nehogy aztán elkajuk a H1N1-et...
-Kajáljatok meg időben, mert nem kaptok enni!!!
-Bérlet mindenkinek jár mostantól, és a szájunkba rágta kedvezs "újricsibá", hogy mettől meddig érvényes, és hogy minden hónapban felvehető...
-A hazautazósról is kaptunk némi helyre igazítást, természetesen olyan szintűt, amelyet a kollégiumi nevelő szokott tudatni a néppel a régi Ricsibácsi idejében.

Amatőr, tudatlan, tapasztalatlan, nagyon-nagyon kezdő. Messziről ordít. Úgy éreztük magunkat, mint akik az oviban vannak. Szájba rágós, nehogy bárki is bármit félreértsen. Percenkénti nevetőroham kapta el a társaságot egy-egy érdekes közlemény és mondat után.
Nos, igyekeztem összeszedni, amire emlékeztem, és törekedtem a saját szavaimat alkalmazni, mivel az "újricsibácsi"-é nem tetszettek.

Lassan megérdemli az iskola a az óvoda titulust....

Remélem kielégítő voltam, akit még érdekel valami, írjon.
Köszönöm."
-----------------------------------------------------------
A fenti véleményt A student from the Gandhi School aláírással jegyezték be a Gandhi Fórum "Tanévkezdés" topikjára 2009. szept. 29-én. (klikk ide)

2009. szeptember 24., csütörtök

Civil kontroll III.

11. A megfelelő végzettség híján is kollégiumi nevelőként dolgozó pedagógiai asszisztens közölte a Gandhi kollégiumában lakó OKJ-s (= nem gandhis) kollégistákkal, hogy "ne pampogjanak, mert ők ebben a kollégiumban senkik".

2009. szeptember 23., szerda

Karsai Richárd nyilatkozata

Ezúton szeretném közölni mindenkivel, hogy minden ellenkező híresztelés ellenére
NEM ÉN MONDTAM FEL ÉS HAGYTAM OTT A GANDHI GIMNÁZIUMOT, HANEM ELBOCSÁJTOTTAK.

Kérek mindenkit, hogy e tévhitet segítsen eloszlatni mind a felnőttek (alkalmazottak és mások), mind a gandhis diákok körében.

Elbocsájtásom részletesebb története (Gergály Anikó és Karin Adamik történetével együtt) olvasható a www.gandhi-forum.blogspot.com oldalon.

Köszönöm.

Karsai Richárd

A hivatkozott írás 4 bejegyzéssel lejjebb (szept. 2-i dátummal) illetve ide kattintva olvasható.

2009. szeptember 8., kedd

Civil kontroll II.

6. A tanévkezdés előtt elterjed, hogy megszüntetik a 2008/2009-es tanév 10. c osztályát. (Ennek az osztálynak néhány tagja egyébként aktívan szerepet vállalt az igazgatóválasztás eredménye miatti megmozdulásokban és azok szervezésében.) A volt 10. c osztály eredményei jobbak a 10. a osztályéinál, s lényegesen jobbak a 10. b osztály eredményeinél. Ez utóbbinak azonban az egyik új igazgatóhelyettes az osztályfőnöke, aki saját bevallása szerint a nyáron „harcolt” osztálya egyben maradásáért. (A 10. c mellett dolgozó pedagógusoknak erre – információ hiányában – lehetőségük sem volt.)

7. A Gidáné-féle vezetőség kivette az angoltanításból Clista Adkins, amerikai állampolgárságú vendégtanárt. Clista és férje munkáját az USA First Baptist Church fizeti, tehát az iskolának egy fillérjébe nem került.

8. Nemes Gizella az MR1-nek azt nyilatkozta, hogy összesen 18, a Gandhiban tanítónak nincs megfelelő végzettsége. Az elbocsátottak/elmentek közül ez összesen 3 főre állt.

9. Nemes Gizella az intézmény minőségbiztosítási felelőse lett. Neki ehhez nincs megfelelő végzettsége.

10. Farkas Mária igazgatóhelyettes lett. Tanítói és romológusi végzettséggel bír.

2009. szeptember 7., hétfő

Apróhirdetés helyesírási hibával

Álláshirdetés jelent meg a Gandhi Gimnázium hivatalos honlapján a http://gandhi.dravanet.hu/regi/ -n:

"Egyetemi végzettséggel rendelkező szociális munkást keresünk "B" kategóriás jogosítvánnyal. Beás vagy lóvári nyelvtudás előnyben."

Az új vezetőségnek úgy látszik továbbra is gondot okoz a helyesírás, a "lóvári" helyesen "lovári".

Az új vezetőség e téren már egyszer alaposan lejáratta magát, olyan körlevelet küldött a diákoknak és szülőknek, mely annyira pongyolán volt megfogalmazva, ami már az érthetőség rovására ment. A címzettek közül többen félre is értették, ami némi bonyodalmat okozott az előkészítő tábor lebonyolítása kapcsán.

Az inkriminált levél itt olvasható.

2009. szeptember 4., péntek

Sajtóközlemény

A Gandhi Gimnázium és Közalapítványi kuratórium körül kialakult helyzet miatt 8 alapító kezdeményezte az alapítói közgyűlés összehívását. A kezdeményezők világos képet szeretnének kapni és a többi alapító elé tárni a közgyűlésen. Ennek érdekében a Wallenberg Egyesület elnöke – a kezdeményező alapítók képviseletében – a helyszínen szeretett volna tájékozódni a gimnáziumban és a régi kuratórium elnökénél a 2009. június 26-i8 közgyűlés óta eltelt időszakról és az azóta született kuratóriumi ülések határozatairól és egyéb intézkedésekről. A kuratórium elnöke, Várnai Márton írásban feltételeket fogalmazott meg az egyeztetéshez, amelyekben tulajdonképpen megkérdőjelezi az alapítók tájékozódási, egyeztetési jogát. Gidáné Orsós Erzsébet, a gimnázium új igazgatója nem kíván a gimnázium épületében egyeztetni, és azt sem biztosítja, hogy a nevelőtestület tagjaival bármilyen alapítói egyeztetés történjen. Az igazgató asszony kizárólag arra mutatott hajlandóságot, hogy a Közalapítvány helyiségében, Várnai elnök úr jelenlétében adjon tájékoztatást az Alapítók képviselőjének.

E feltételek ismeretében a közgyűlés 1. napirendjének előadója elállt az egyeztetésektől.

A napirendet természetesen az egyéb – rendelkezésre álló – dokumentumok alapján megtartja.

A korábbi események és az elutasítások miatt az Alapítók nyugtalanságuknak adnak hangot:

ha maguk az alapítók sem léphetnek be feltételek nélkül a Gimnázium épületébe és kuratórium irodájába sem, - amely ellentétes egy nyitott, közhasznú Közalapítvány szellemiségével és a hatályos jogszabályokkal, - akkor az egyéb, a közoktatási intézményekre és a kuratórium működésére vonatkozó szabályok hogyan érvényesülnek a Gandhi Gimnázium és Kuratóriuma esetében?

a közalapítvány 8 alapítója

2009. szeptember 2., szerda

Civil kontroll I.

A régmúlt után a közelmúlt eseményeiről. CIVIL KONTROLL címmel egy új rovat indul, mely rendszeresen beszámol a Gidáné-féle új vezetőség tevékenységéről: úgy a hibáiról mint a helyes döntéseiről. Sajnos a mostani összeállításban csak negatívum szerepel: hazugság, csúsztatás, félrevezetés.

1. Gidáné Orsós Erzsébet a 2009. június 30-i és július 1-jei „személyes beszélgetésen” néhány alkalmazottal közli, hogy augusztus 24-én tudja majd megmondani, tudja-e őket foglalkoztatni, s ha igen, milyen területen. Az augusztus 24-i értekezleten a vezetőség kérdésre sem tud erről tájékoztatást adni, közlik, hogy 26-án fogják informálni az érintetteket.

2. Gidáné Orsós Erzsébet a 2009. július 1-jei „személyes beszélgetésen” közli Karin Adamikkal, hogy „nem megfelelő végzettsége miatt” bocsájtja el. A jelen lévő gazdasági vezető gyorsan kijavítja: nem a végzettséggel kapcsolatos probléma az elbocsájtás oka; Karin Adamik nyugdíjas, a munkáltató tehát nem köteles megindokolni az elbocsájtását. Ezt nem is teszi meg azután az új vezetőség egyetlen jelenlévő tagja sem.

3. A 2009. augusztus 24-i értekezletről készült, a tanári levelezőlistára még aznap, 11:40 órakor lejuttatott jegyzőkönyvből kimaradt Karsai Richárdnak az alkalmazására vonatkozó kérdése, és az általános igazgatóhelyettestől arra kapott válasz. Az érintett elektronikus levélben kérte a hiányosság pótlását, és a javított jegyzőkönyv ismételt körbeküldését. Levelére elbocsájtásáig nem érkezett válasz, a jegyzőkönyvet nem korrigálták (vagy legalábbis nem hozták nyilvánosságra).

4. 2009. augusztus 26-án, néhány perccel a 9:00 órára meghirdetett értekezlet kezdete előtt Gidáné Orsós Erzsébet átadja a rendes felmondásról szóló dokumentumot Gergály Anikónak és Karsai Richárdnak. Az indoklásból kiderül, hogy az előző napi kuratóriumi ülésen a fenntartó 12 kollégiumi csoport indítását engedélyezte, s így létszámfelesleg keletkezett a kollégiumban. Ugyanakkor más információk között 2009. augusztus 24-én az is elhangzott, hogy felvettek egy új kollégiumi nevelőt (s egyébként egy új némettanárt is). A felmondások átadásakor az igazgatón és két helyettesen kívül jelen van a gazdasági vezető, valamint a kuratóriumi elnök is.

5. 2009. augusztus 24-én az újonnan felvett kollégák felsorolásakor elhangzik egy egyetemet végzett, matematika szakos, volt gandhis diák neve is, akiről a tantestületben többen pontosan tudják, hogy nem fogja a Gandhi Gimnáziumban elkezdeni a tanévet, hiszen feleségével együtt Málta szigetén dolgozik. Neve „belengetése” valószínűleg a főiskolai végzettségű, kiegészítő egyetemi tanulmányait szeptemberben megkezdő Ormándlaky Dalma eltávolítása érdekében tett dezinformációs lépések egyike. (2009. augusztus 27-én a Dunántúli Naplóban már hirdetésben keresnek egyetemi végzettségű matematikatanárt, mint ahogyan az intézmény honlapján is.)

A diákok petíciója, 2009, június 2.

A diákok petíciója, 2009, június 2.