.

Ez az oldal azért jött létre, hogy a Gandhi Gimnáziumban lezajlott vezetőség-váltással kapcsolatos véleményeknek széleskörű nyilvánosságot biztosítson.

Időközben a Gandhi Gimnázium új vezetősége az iskola hivatalos honlapjáról eltávolította mind a vendégkönyvet, mind pedig az igazgatóváltás - rájuk nézve terhelő - dokumentumait.

Az eltávolított vendégkönyv helyett mozgalmunk fórumoldala itt érhető el: http://gandhigimi.forumx.hu/

ENNEK A BLOGNAK MÁR TÖBB, MINT 28.000 LÁTOGATÓJA VOLT!

Hozzászólásokat olvasni és írni a bejegyzések alatti "MEGJEGYZÉS" linkre kattintva tudtok!

2009. május 28., csütörtök

Jogorvoslati lehetőségek

A jelenlegi kuratórium működésével kapcsolatban legalább kétféle jogi kifogást lehet emelni.

1. A közalapítvány alapító okirata szerint a kuratóriumba többek között az Oktatási Minisztérium is köteles tagot delegálni. Ez a személy Borovszky Tímea volt. Ellene azonban jelenleg vizsgálat folyik, így Hiller István oktatási miniszter a vizsgálatok lezártáig minden funkciójából felmentette, többek között a Gandhi Közalapítvány kurátorsága alól is. Hiller azonban nem delegált mást a testületbe.

Nem arról van tehát szó, hogy akadályoztatás miatt eggyel kevesebben szavaztak, hanem arról, hogy az OM-nek az adott időszakban nem volt (illetve most sincs) embere a kuratóriumban, tehát a kuratórium nem az alapító okiratban előírtaknak megfelelően - azaz nem jogszerűen - működik.

2. A kuratórium alelnöke egyben a gimnázium gazdasági igazgatója. Ez összeférhetetlen, mivel a kuratórium gyakorolja a foglakoztatói jogkört a gimnázium és kollégium alkalmazottai fölött. Egy munkavállaló nem lehet egyben saját maga munkáltatója is.

A Gandhi közalapítvány alapító okirata ide kattintva érhető el.

A kuratórium törvényes működéséért a kuratórium felügyelő bizottsága is felelős. A Gandhi Közalapítvány Felügyelő Bizottságának tagjai:

Dr. Győri Judit
Simon Gáborné
Szabó Imre Ernő

3 megjegyzés:

  1. Bogdán Balázs Béla2009. május 29. 20:01

    Tisztelt Mindenki!

    A tisztán látás kedvéért kilétemet illetően Bogdán János unokaöccse vagyok, Bogdán Béla fia, aki haláláig a kuratórium elnöke volt. Tudjátok/tudják engem nem személyes szálak fúznek, ahhoz, hogy én is részt vegyek az ún. ellenálásban, hanem a fájdalom, ami akkor ér, amikor belegondolok, hogy ilyesmi megtörténhet. Vajon mi kell az embernek ahhoz, hogy belássa, hogy nincs szivesen látva? Én személy szerint, amikor először találkoztam Gidáné tanárnővel a választás után gratuláltam neki, mert mindannak ellenére ami történt ez igy illik. Véleményem szerint nyiltan használhatjuk azokat a szavakat, hogy forradolom vagy, hogy sereg, mivel ez kéremszépen háború! Meg kell védenünk azt, amit értünk teremtettek. Nonszensz, amikor elnyomóink nagybátyámra hivatkoznak! Következő kérdésemet hozzájuk intézem: Tisztelt elnök úr és társai, önök szerint ez etikus, hogy torony irányt szembe köpik nagybátyám és édesapám munkáját és ezt szentesitik a nevükkel? Szivből remélem, hogy nem 2-3 kell kiállnunk majd az ügyért, amikor eljön az idő... Idő... Az aminek igazán hijján vagyunk. Segitsetek, hogy ne ármány és gazság vegye körül szeretet iskolánk meghitt falait..

    Bogdán Balázs Béla 10/c

    VálaszTörlés
  2. Bogdán Balázs Béla2009. május 29. 20:54

    Szerintem érdemes lenne elkérni Várnai Úr erkölcsi bizonyitványát, tekintve elég nagy a meggyözödés a múltját illetöen.

    VálaszTörlés
  3. Az országos napilapok és a hetilapok már értesítve lettek a kuratorium visszaéléseiről.

    VálaszTörlés

A megjegyzéseket előzetesen nem moderáljuk.

Nick-nevet a "profil kijelölése" gördülősávban a "név/URL" linkre kattintva tudtok írni.

Az URL kitöltése nem kötelező.


A diákok petíciója, 2009, június 2.

A diákok petíciója, 2009, június 2.