.

Ez az oldal azért jött létre, hogy a Gandhi Gimnáziumban lezajlott vezetőség-váltással kapcsolatos véleményeknek széleskörű nyilvánosságot biztosítson.

Időközben a Gandhi Gimnázium új vezetősége az iskola hivatalos honlapjáról eltávolította mind a vendégkönyvet, mind pedig az igazgatóváltás - rájuk nézve terhelő - dokumentumait.

Az eltávolított vendégkönyv helyett mozgalmunk fórumoldala itt érhető el: http://gandhigimi.forumx.hu/

ENNEK A BLOGNAK MÁR TÖBB, MINT 28.000 LÁTOGATÓJA VOLT!

Hozzászólásokat olvasni és írni a bejegyzések alatti "MEGJEGYZÉS" linkre kattintva tudtok!

2009. augusztus 26., szerda

Egy reagálás az ex-kuratórium sajtó(félre)tájékoztatójára

Vörös István levele teljes terjedelemben a Gandhi-mozgalom fórumán olvasható (2009. aug. 20. 20:30-i bejegyzés), terjedelmi okok miatt itt csak az első néhány bevezető gondolatát idézzük:

„A Gandhi Közalapítvány Kuratóriuma” aláírással, 2009. augusztus 12-ei keltezéssel egy sajtóközlemény jelent meg a www.bama.hu hírportálon, amely amellett, hogy személyében támadja Csovcsics Erikát, annak a reménynek ad hangot, hogy a Gandhi Közalapítvány alapítói közgyűlése ismét bizalmat szavaz a már kétszer leváltott kuratóriumnak, pontosabban a kuratórium megmaradt 4 tagjának, Kovács Árpádnénak, Simon Dezsőnek, Szirmai Istvánnak és Várnai Mártonnak.

A közlemény kibocsátói ezt a reményüket arra alapozzák, hogy a Baranya Megyei Főügyészség nem ítélte jogszabálysértőnek a kuratórium eljárását a Gandhi Közalapítványi Gimnázium és Kollégium igazgatói pozíciójának betöltése során.

Az Oktatási és Kulturális Minisztériumból Kajtárné Botár Borbála és Ignácz József aláírásával minden Alapítónak elküldött Emlékeztetőre hivatkozva szeretnék emlékeztetni minden Alapítót, hogy 2009. június 20-án és 26-án nem kizárólag az igazgatóválasztás „sajátosságai” miatt történt az akkor hivatalban lévő kuratórium leváltása.

A mindkét esetben érvényesen összehívott és szabályosan lezajlott alapítói közgyűlésen a döntőképes létszámban jelenlévők többsége azért döntött így, mert

1.) aggályosnak tartotta a kuratórium eljárását az igazgatói pályázat kiírása és elbírálása során,

2.) mert a kuratórium szabálytalanságokat vétett működése során, és

3.) mert úgy ítélte meg, hogy „a kuratórium már nem az alapítói szándék szerint és a Gandhi szellemiségének megfelelően működik”.


későbbi megjegyzés:
Az általam írt levélben téves információ van. A kuratórium 4 tagja: Simon Dezső, Szirmai István, Varga Ilona, Várnai Márton. Kovács Árpádné mandátuma bizonytalan. Nem mellékesen pedig mind az öt személyt leváltották az alapítók.
Vörös István
**************************************************
A fenti levél kapcsán egy további lényeges kiegészítés:

A kuratórium teljes létszáma 9 fő. Jelenleg mindössze 4 (vagy 5?) tagja van a leváltott kuratóriumnak.

Így a kuratórium a 2/3-os (6 fő) többséggel meghozandó döntéseit nem tudja meghozni!

Példának okáért nem tud a költségvetésről dönteni, de még az ügyészség által kifogásolt pontokban sem tud érdemben cselekedni.

Ez egy olyan ex-lex állapot, melyet mindenféleképpen meg kell szüntetni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzéseket előzetesen nem moderáljuk.

Nick-nevet a "profil kijelölése" gördülősávban a "név/URL" linkre kattintva tudtok írni.

Az URL kitöltése nem kötelező.


A diákok petíciója, 2009, június 2.

A diákok petíciója, 2009, június 2.