.

Ez az oldal azért jött létre, hogy a Gandhi Gimnáziumban lezajlott vezetőség-váltással kapcsolatos véleményeknek széleskörű nyilvánosságot biztosítson.

Időközben a Gandhi Gimnázium új vezetősége az iskola hivatalos honlapjáról eltávolította mind a vendégkönyvet, mind pedig az igazgatóváltás - rájuk nézve terhelő - dokumentumait.

Az eltávolított vendégkönyv helyett mozgalmunk fórumoldala itt érhető el: http://gandhigimi.forumx.hu/

ENNEK A BLOGNAK MÁR TÖBB, MINT 28.000 LÁTOGATÓJA VOLT!

Hozzászólásokat olvasni és írni a bejegyzések alatti "MEGJEGYZÉS" linkre kattintva tudtok!

2009. november 25., szerda

Várnai Márton újabb csúsztatásai

Cikk a mai Dunántúli Naplóban:
http://www.dunantulinaplo.hu/index.php?apps=cikk&d=2009-11-24&r=1&c=767720

(Várnai Márton) „Úgy gondolja, hogy az alapítóknak tagok delegálásával vissza kellene állítaniuk a kuratórium működőképességét, mert e nélkül a grémium nemcsak a gimnázium költségvetéséről, hanem megszűnés esetén a vagyon átruházásáról sem tudna dönteni. Az eredetileg kilencfős kuratórium ugyanis a kilépések miatt négyfősre csökkent.”

Én meg úgy gondolom, hogy az alapítók delegáltak tagokat, egészen pontosan hatot (lásd korábbi bejegyzésünket.)

Várnai egészen biztosan emlékszik erre, hiszen ott volt, sőt ő szervezte e második alapítói közgyűlést, szándékai szerint az első ellensúlyozására, melyre (Simon Dezsővel egyetemben) nem volt mersze eljönni.


„A 2009. június 26-i alapítói közgyűlés az új kuratóriumba a következő személyeket választotta be:

elnök:
Pálmainé dr. Orsós Anna, adjunktus (PTE Romológia tanszék), az MTA munkatársa, a Gandhi Gimnázium egyik létrehozója, korábbi tanára

alelnök:
Labodáné Lakatos Szilvia, egyetemi tanársegéd (PTE Romológia tanszék), a Khetanipe Egyesület elnöke, korábban a Gandhi Gimnázium tanára

tagok:

Orsós Julianna, egyetemi hallgató (PTE BTK német-történelem), a Gandhi Gimnázium egykori diákja, a Gandhi Gimnázium "delegáltja". (A Gandhi Gimnázium hivatalosan nem delegál tagot a kuratóriumba, azonban a Gimnázium jelenlegi diáksága és tantestülete előzetesen bizalmat szavazott Orsós Julinak, akit hivatalos formában az alapaítók jelöltek és választottak be a kuratóriumba.)

Berényi László, A Somogy Megyei Területi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke

Derdák Tibor, szociológus, a Gandhi Gimnázium egyik létrehozója és korábbi munkatársa

Vörös István, tanár, a Gandhi Gimnázium egyik létrehozója és korábbi tanára

A hat választott tag mellé további három főt delegál a Miniszterelnöki Hivatal, az Oktatási és Kulturális Minisztérium valamint az Országos Cigány Önkormányzat. Az ő személyük még nem ismert.”

Továbbá:

Várnai szerint „az alapítók és a kuratórium tagjai közötti feszültség befolyásolja az iskolában folyó szakmai munkát.”

Ismét súlyos tévedés: nem az alapítók és a kuratórium tagjai közötti feszültség befolyásolja az iskolában folyó szakmai munkát (azt sokkal inkább befolyásolhatja a vezetőség inkompetenciája, érdektelensége, „vezetési stílusa”, valamint a mindezek által teremtett hangulat diákok és alkalmazottak körében), hanem a közalapítvány s ezáltal a Gimnázium további sorsát befolyásolja az a két alapító (ill. alapító szervezetet képviselő személy), név szerint Varga Ilona és Konrád Imre, akik a mai napig nem voltak hajlandók aláírásukkal szentesíteni a június 26-i döntést, melynek meghozatalakor mindketten személyesen jelen voltak.

Végül:

Felháborítónak tartom, hogy mindezen hazugságokat egy olyan sajtótájékoztatón adják elő hármasban (Várnai, Simon, Gidáné), amelyen illusztrációnak használják Bogdán Jánosnak egy kb. derékmagasságban (tehát ülve az ő fejmagasságukban, hogy a fotón jól látható legyen) a falon elhelyezett képét:

http://www.pecsma.hu/helyi/2009/11/20/gandhi-varnai-tamogatja-az-alapitvany-megszuneset/

Azok, akik körül-belül fél éve (de valószínűleg régebb óta) aljas módszerekkel dolgoztak Csovcsics Erika eltávolításán, most pedig teljesen más irányba viszik a „barátjuk”, „mesterük” által (is) megálmodott és létrehozott gimnáziumot.

E más irányról, a jelenlegi hangulatról, a beígért „színvonal-emelésről”, a vezetőség „gyermekközpontúságáról” meg lehet kérdezni mind a diákokat, mind a pedagógusokat. Biztosan sokan elmondanák véleményüket – név nélkül, hiszen a hangulat egyik alkotóeleme a félelem...


Erdész Szilvia
Gergály Anikó
Kalányos István
Karsai Richárd
Labancz Judit
Mánfai Alice
Ormándlaky Dalma
Szabó Kata
Sárics Tamás
Scheich Eszter

1 megjegyzés:

A megjegyzéseket előzetesen nem moderáljuk.

Nick-nevet a "profil kijelölése" gördülősávban a "név/URL" linkre kattintva tudtok írni.

Az URL kitöltése nem kötelező.


A diákok petíciója, 2009, június 2.

A diákok petíciója, 2009, június 2.