.

Ez az oldal azért jött létre, hogy a Gandhi Gimnáziumban lezajlott vezetőség-váltással kapcsolatos véleményeknek széleskörű nyilvánosságot biztosítson.

Időközben a Gandhi Gimnázium új vezetősége az iskola hivatalos honlapjáról eltávolította mind a vendégkönyvet, mind pedig az igazgatóváltás - rájuk nézve terhelő - dokumentumait.

Az eltávolított vendégkönyv helyett mozgalmunk fórumoldala itt érhető el: http://gandhigimi.forumx.hu/

ENNEK A BLOGNAK MÁR TÖBB, MINT 28.000 LÁTOGATÓJA VOLT!

Hozzászólásokat olvasni és írni a bejegyzések alatti "MEGJEGYZÉS" linkre kattintva tudtok!

2010. március 23., kedd

Karsai Richárd közleménye

Értesítek minden érdeklődőt, hogy a Gandhi Gimnázium (illetve annak képviseletében Gidáné Orsós Erzsébet) bírósági keresettel élt ellenem az intézmény jó hírnevének (vélt) megsértése miatt.

A tárgyalásra 2010. április 19-én (hétfőn), 10:00 órakor kerül sor a Pécs, Rákóczi út 34. I. emelet 7. ajtószám alatt.

A tárgyalás nyitott, így minden érdeklődőt szeretettel várok.

A kereset szövege és a keresethez csatolt dokumentumok megtekinthetők itt:http://picasaweb.google.com/karsair





10 megjegyzés:

  1. Hogy nem sül ki a szeme.

    VálaszTörlés
  2. Azt azért el kell ismerni, hogy mi sem hagynánk szó nélkül, ha rólunk így írnának. Az "igazság" egy dolog, de attól még a "becsületsértés" fogalmába beleszaladtál ezekkel a nyilatkozatokkal, írásokkal. Büntetésre biztosan számíthatsz, és szerintem jogosan. A stílusra vigyázni kell!

    VálaszTörlés
  3. Én nem vagyok járatos a jogban, de a szövegértésemmel eddig nem volt baj (azt hiszem...), viszont most mégis segítségre lenne szükségem: pontosan hol is történt a "becsületsértés"? Én ugyanis a keresetben kiemelt (és az új iskolavezetés által kifogásolt)idézetek egyikében sem találtam olyan beírást, amiben személyek lettek volna minősítve.Csak módszerek és a/egy diktatúra. De tudtommal "azoknak" nincs becsületük, merthogy az csak személyeknek lehet. Szerintem.
    Aki meg nem él aljas módszerekkel, és nem alakít ki diktatúrát, az nem veszi ezt magára...mer': akinek nem inge...ugye...meg különben is: mindig az kiabál, akinek a háza ég...
    Ja! És az meg már hadd legyen egy ember szabad döntése, hogy mit vél/érez/él meg aljas módszernek...

    VálaszTörlés
  4. Jó ügyvéd lennél!

    VálaszTörlés
  5. Ezt elkerülhetted volna, ha nem vállalod fel, becsületesen, névvel a véleményedet. A névtelenségnek ilyen előnye van.

    VálaszTörlés
  6. Itten reagálnék a jelenlegi mélyen tisztelt vezetőség (különösen Kerékgyártó Edina) azon felvetésére, hogy bizonyos emberek miért nem hajlandóan vállalni a nevüket egy-egy hozzászólásban. Íme.

    VálaszTörlés
  7. A névteleneknek (is)

    Egyrészt senkinek a becsületét, de még a jó hírnevét sem sértettem meg. (Ha cinikus akarnék lenni /persze nem akarok, mert nincs kedvem egy következő perhez/, kérdezhetném: Kinek volt itt olyanja, hogy jó hírnév...?)

    Másrészt szeretnék emlékeztetni elbocsájtásom rövid történetére (mely egyébként nélkülöz egy csomó előzményt, ezért kezdődik csak 2009. július 1-jén)). Abból szerintem mindenki levonhatja a maga következtetéseit. Az általam használt jelző talán nem volt a legszerencsésebb - ha csupán a következményét (a pert) nézzük. Találónak viszont találó volt, ezt most is így gondolom.

    VálaszTörlés
  8. Rímel a mostani helyzetre Márai idézete:
    145

    A közösségi érzésről

    Kevés fogalmat ismerek, mellyel oly merészen, oly következetlenül zsoglíroztak volna koromban, mint a "közösségi érzés" fogalmával. Emberek, kikről jogosan feltehető, hogy soha nem adtak húsz fillért egy koldusnak, a közösségi érzés jelszavával ajkukon szálltak síkra az emberiség boldogulásáért, szavaltak a hordókon és a népgyűlések dobogóin. Ezzel a jelszóval írták tele az újságok első oldalait jeles közírók, kiknek a közösségi elv érdekében kifejtett működésük végül csakugyan eredményezett valamit: szép házat vagy birtokot, melyet a közösségi érzés népszerűsítése érdekében végzett munkájuk ellenszámlája árán szereztek. Csak azok nem beszéltek közösségi érzésről, akik munkájukat, erejüket és életüket adták minden időben a közösségért: a nép hallgatott. Úgy látszik, a népnek, tehát a közösségnek, nincs közösségi érzése. Csak él, egymásért és az egészért, jelszó nélkül.

    Sok sikert kívánok Karsai Ricsinek, sokak számára hiteles ember!

    VálaszTörlés
  9. Mi volt a mai tárgyaláson? Megtudhatunk valamit?

    VálaszTörlés
  10. Értesítek mindenkit, aki érdeklődik e téma iránt, hogy a 2010. április 19-i tárgyaláson a felperes Gandhi Gimnáziumot képviselő ügyvéd kérésére halasztásról döntött a bíróság.

    A következő tárgyalás 2010. május 26-án lesz, 08:30 órakor kezdődik ugyanott, ugyanabban a teremben, mint az első.

    Karsai Richárd

    VálaszTörlés

A megjegyzéseket előzetesen nem moderáljuk.

Nick-nevet a "profil kijelölése" gördülősávban a "név/URL" linkre kattintva tudtok írni.

Az URL kitöltése nem kötelező.


A diákok petíciója, 2009, június 2.

A diákok petíciója, 2009, június 2.