.

Ez az oldal azért jött létre, hogy a Gandhi Gimnáziumban lezajlott vezetőség-váltással kapcsolatos véleményeknek széleskörű nyilvánosságot biztosítson.

Időközben a Gandhi Gimnázium új vezetősége az iskola hivatalos honlapjáról eltávolította mind a vendégkönyvet, mind pedig az igazgatóváltás - rájuk nézve terhelő - dokumentumait.

Az eltávolított vendégkönyv helyett mozgalmunk fórumoldala itt érhető el: http://gandhigimi.forumx.hu/

ENNEK A BLOGNAK MÁR TÖBB, MINT 28.000 LÁTOGATÓJA VOLT!

Hozzászólásokat olvasni és írni a bejegyzések alatti "MEGJEGYZÉS" linkre kattintva tudtok!

2009. június 21., vasárnap

Az alapítók menesztették a kuratóriumot!

Gungl László tudósítása (MR1 Kossuth Rádió):

"Visszahívják az ország egyetlen roma gimnáziumát irányító és fenntartó kuratóriumot - így döntöttek ma délben több órás vitában az alapítók. A botrány az igazgatóváltás miatt robbant ki néhány hete, az új vezetőt sem a diákok, sem a szülők, sem a tanárok nem támogatták.
A pécsi Gandhi Gimnáziumban az igazgatóváltás miatt robbant ki néhány hete botrány, miután a kuratórium olyan új vezetőt bízott meg, akit sem a diákok, sem a szülők, sem a pedagógusok nem támogattak. Az alapítók fölkérték az új igazgatót, hogy ne foglalja el hivatalát. A testület vezetője és helyettese nem volt ott az alapítói közgyűlésen, pedig telefonon megpróbálták odahívni őt. Azt akarták megkérdezni Várnai Mártontól, hogy miért nincs ott a közgyűlésen. Helyettesét ugyan elérték, de ő arra hivatkozott, hogy a gyerekre kell vigyáznia, nem tudott bejönni ő sem a gimnáziumba. Pedig súlyos vádakra kellett volna reagálniuk, hiszen az alapítók szerint felelősség terheli őket a kialakult helyzetért. Ez a Gandhi Gimnázium fennmaradását is veszélyezteti már.
A kuratórium májusban döntött úgy, hogy júliustól a tantestület a szülők és a diák önkormányzat határozott tiltakozása ellenére nem szavaz bizalmat az intézményt tíz éve irányító Csovcsics Erikának, hanem az egy év itt tanító Gidáné Orsós Erzsébetre bízza ezt a feladatot. Miután több órás vitát követően arra az álláspontra jutottak, hogy a sorozatos rossz döntések miatt veszélybe került az alapítói célok megvalósítása, visszahívták a kuratóriumot, továbbá támogatják az ügyészségi törvényességi felügyelet kezdeményezését. Szakértők bevonásával felülvizsgálják az igazgatói pályázat kiírásának és elbírálásának minden lépését."

A szövegközti fényképek illusztrációk, az eredeti tudósításban nem hangzottak el.

Felső kép: Várnai Márton, a menesztett kuratórium menesztett elnöke. (A technikai hibáért elnézést kérünk.)

Alsó kép: a sztrájkoló diákok aláírják petíciójukat, amit az azóta menesztett kuratórium azóta sem volt hajlandó átvenni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzéseket előzetesen nem moderáljuk.

Nick-nevet a "profil kijelölése" gördülősávban a "név/URL" linkre kattintva tudtok írni.

Az URL kitöltése nem kötelező.


A diákok petíciója, 2009, június 2.

A diákok petíciója, 2009, június 2.