.

Ez az oldal azért jött létre, hogy a Gandhi Gimnáziumban lezajlott vezetőség-váltással kapcsolatos véleményeknek széleskörű nyilvánosságot biztosítson.

Időközben a Gandhi Gimnázium új vezetősége az iskola hivatalos honlapjáról eltávolította mind a vendégkönyvet, mind pedig az igazgatóváltás - rájuk nézve terhelő - dokumentumait.

Az eltávolított vendégkönyv helyett mozgalmunk fórumoldala itt érhető el: http://gandhigimi.forumx.hu/

ENNEK A BLOGNAK MÁR TÖBB, MINT 28.000 LÁTOGATÓJA VOLT!

Hozzászólásokat olvasni és írni a bejegyzések alatti "MEGJEGYZÉS" linkre kattintva tudtok!

2009. június 24., szerda

Nem csak Simon Dezső, Várnai Márton is hazudik

A kettővel ezelőtti bejegyzésben arról (is) lehetett olvasni, hogy Simon Dezső, a kuratórium ex-alelnöke telefonos hazugságba bonyolódott. Az ex-elnök Várnai Mártonnak akkor azzal sikerült kivágnia magát, hogy kinyomta a telefonját. A helyi lapnak adott nyilatkozatában viszont már ő sem kerülte el a hazudozást:

"Az elmúlt hétvégi alapítói közgyűlésen elhangzottakkal ellentétben nem kapott meghívást a rendezvényre a Gandhi Közalapítvány kuratóriuma, állítja Várnai Márton, a kuratórium elnöke.

Várnai szerint a június 20-i alapítói közgyűlésen nem volt minden alapítói mandátum rendben. A kuratórium a felügyelő bizottság felkérésére a Laterum Hotelba összehívott alapító közgyűlésen számol be többek között 2008-as év gazdálkodásáról, szakmai tevékenységéről, és azért ott, mert a gimnáziumban szóbeli érettségi folyik, amelyet nem kívánnak zavarni.

Az alapítók felé a beszámolót, magyarázza az elnök, nem május 30-ig kellett volna megtennie, miként a szombati közgyűlésen állították, hanem június 30-ig. Itt kerül sor a két új kuratóriumi tag jelölésére és megválasztására is. Várnai Márton úgy véli, hogy a kuratórium elmúlt szombaton történő viszszahívása jogszerűtlen volt. Erre két esetben kerülhet sor: ha a gazdálkodással összefüggő szabálytalanságot követ el, vagy veszélyezteti az alapítvány célkitűzéseit. Véleménye szerint egyik sem történt meg, és éppen ezért mindezeket semmi sem bizonyítja." (Dunántúli Napló, 2009. jún. 24.)

Várnai állításával szemben a tények:

1. Többen tanusítják, hogy az ex-elnök Várnai Márton, és az ex-alelnök Simon Dezső kapott meghívót, szóban, levélben, e-mailban is.
2. A megjelent alapítók mandátumai rendben voltak, ezt a közgyűlés hivatalos jegyzőkönyve is bizonyítja.
3. A szóbeli érettségi az iskolaépületben zajlik (Dobó u.), a kollégium épülete (Komját u.) tökéletes helyszíne volt az előző közgyűlésnek, az lehetne a következőnek is. Csak persze olcsóbb.
4. A közalapítvány SzMSz-e értelmében május 31-ig kelett volna írásban beszámolnia az alapítók felé.
5. Az alapítók veszélyeztetve látják az alapítói célokat, ezért hívták vissza a kuratóriumot.
6. Ez ügyben, illetve a felelőtlen gazdálkodás és más szabálytalanságok kapcsán indított vizsgálatot a Várnai vezette kuratórium ellen a felügyelő bizottság és az ügyészség is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzéseket előzetesen nem moderáljuk.

Nick-nevet a "profil kijelölése" gördülősávban a "név/URL" linkre kattintva tudtok írni.

Az URL kitöltése nem kötelező.


A diákok petíciója, 2009, június 2.

A diákok petíciója, 2009, június 2.