.

Ez az oldal azért jött létre, hogy a Gandhi Gimnáziumban lezajlott vezetőség-váltással kapcsolatos véleményeknek széleskörű nyilvánosságot biztosítson.

Időközben a Gandhi Gimnázium új vezetősége az iskola hivatalos honlapjáról eltávolította mind a vendégkönyvet, mind pedig az igazgatóváltás - rájuk nézve terhelő - dokumentumait.

Az eltávolított vendégkönyv helyett mozgalmunk fórumoldala itt érhető el: http://gandhigimi.forumx.hu/

ENNEK A BLOGNAK MÁR TÖBB, MINT 28.000 LÁTOGATÓJA VOLT!

Hozzászólásokat olvasni és írni a bejegyzések alatti "MEGJEGYZÉS" linkre kattintva tudtok!

2009. június 6., szombat

A RomNet információja

Június 4-én a RomNet független hírportál tudósít a Gandhiban kialakult helyzetről. Eddig ez a legátfogóbb és legrészletesebb beszámoló, mely az ügy kapcsán megjelent. Itt csak egy bekezdést idézünk a cikkből, mely egy lényeges információt tartalmaz:

"A RomNet úgy tudja, több alapító mellett az Országos Cigány Önkormányzat néhány képviselője és roma, nem roma értelmiségiek is Várnai Márton elmozdításán dolgoznak. Igaz, magának az OCÖ-nek nincs semmi beleszólása sem a gimnázium életébe, sem a kuratórium tagjainak, igazgatójának megválasztásba. Sokan úgy gondolják, ha elmozdítják Várnai Mártont, úgy talán megmentődik a szakmaiatlan vezetéstől és a további botrányoktól Magyarország első és egyetlen cigány gimnáziuma, a jövő cigány értelmiségi generáció kiképzőbázisa, akik jó eséllyel gátolják majd meg, hogy a jövőben hasonló körülmények között születhessen döntés a cigányság és gyermekeink jövőjéről. Mindezt a törvényesség és a jogszerűs talaján, ahogyan azt Várnai Márton állítja. Márcsak azért is, mert az intézmény honlapján a fórumozók és a diákok a kuratóriumi elnök érvényes erkölcsi bizonyítványának bemutatását követelik."

A teljes cikk ide kattintva olvasható.

7 megjegyzés:

  1. Az OCÖ-nek igenis van/lehet beleszólása a kuratórium működésébe, mivel alapítóként tagot delegál a kuratóriumba.

    VálaszTörlés
  2. Valóban. Ezt leszámítva viszont szerintem korrekt a cikk.

    (barátoknak: szél, Senki Alfoncnak: neduddgi)

    VálaszTörlés
  3. A cikk teljesen korrekt, sőt.
    De ha az OCÖ tényleg lépni akar, esetleg fel lehet hívni a figyelmét, hogy simán megteheti. Mindössze a jelenlegi, vagy egy újonnan delegált taggal össze kell hívatnia a kuratóriumot és "változtatásokat" javasolni a működésben.

    VálaszTörlés
  4. A kuratórium OCÖ-s delegáltjával semmi probléma.

    Fejétől bűzlik a hal: a kuratórium elnöke és alelnöke illetve a kuratóruim harmadik, banki aláírásra jogosul tagja teljesen alkalmatlan bármiféle kooperációra, de sokszor még a kommunikációra is. Sokan, sokszor sokféle képpen próbálták.

    Aki még akkor sem köszön vissza, ha előre köszönnek neki, azzal nincs mit tenni. Kapjon a kezébe egy bűvöskocckát, hadd tekergesse, de a Gandhit kerülje el egy életre.

    Nincs mese, új kuratórium kell, melynek a felsorolt három fő közül egyik sem lehet tagja.

    Aki három nap alatt, 800 ezer forintból sem képes kitréningezni magából egy szakmai stratégiát (amely amúgy 15 éve létezik és eredményesen működik Bogdán János majd Csovcsics Erika szakmai vezetése alatt), az menjen kubikolni.

    VálaszTörlés
  5. Éppen ezért tehet(ne) lépéseket az OCÖ által delegált tag. Akár egy rendkívüli ülés összehívásával, akár Felügyelő Bizottsági vizsgálat kezdeményezésével.
    Mert ugyebár itt a személyi alkalmassági problémákon túl vastagon vannak jogi és működésbeli szabálytalanságok is.
    Ebben pedig a Közalapítvány Felügyelő Bizottsága az illetékes.

    VálaszTörlés
  6. Tudomásom szerint minden illetékes szervnél megkezdődött a "jogorvoslati folyamat".

    Rendkívüli kuratóriumi ülésnek pedig nincs értelme. Aki a FEFI-t úgy írja, hogy BTK, azzal nem lehet mit kezdeni. És akkor még csak a nyomtatott nagybetűk témakörét érintettük. Elavul a Gergely-naptár, mire szót értesz vele.

    VálaszTörlés
  7. Ez már igaz...:-)))

    VálaszTörlés

A megjegyzéseket előzetesen nem moderáljuk.

Nick-nevet a "profil kijelölése" gördülősávban a "név/URL" linkre kattintva tudtok írni.

Az URL kitöltése nem kötelező.


A diákok petíciója, 2009, június 2.

A diákok petíciója, 2009, június 2.