.

Ez az oldal azért jött létre, hogy a Gandhi Gimnáziumban lezajlott vezetőség-váltással kapcsolatos véleményeknek széleskörű nyilvánosságot biztosítson.

Időközben a Gandhi Gimnázium új vezetősége az iskola hivatalos honlapjáról eltávolította mind a vendégkönyvet, mind pedig az igazgatóváltás - rájuk nézve terhelő - dokumentumait.

Az eltávolított vendégkönyv helyett mozgalmunk fórumoldala itt érhető el: http://gandhigimi.forumx.hu/

ENNEK A BLOGNAK MÁR TÖBB, MINT 28.000 LÁTOGATÓJA VOLT!

Hozzászólásokat olvasni és írni a bejegyzések alatti "MEGJEGYZÉS" linkre kattintva tudtok!

2009. június 27., szombat

A június 26-i alapítói közgyűlés

A 2009. június 26-i alapítói közgyűlés az új kuratóriumba a következő személyeket választotta be:

elnök:
Pálmainé dr. Orsós Anna, adjunktus (PTE Romológia tanszék), az MTA munkatársa, a Gandhi Gimnázium egyik létrehozója, korábbi tanára

alelnök:
Labodáné Lakatos Szilvia, egyetemi tanársegéd (PTE Romológia tanszék), a Khetanipe Egyesület elnöke, korábban a Gandhi Gimnázium tanára

tagok:

Orsós Julianna, egyetemi hallgató (PTE BTK német-történelem), a Gandhi Gimnázium egykori diákja, a Gandhi Gimnázium "delegáltja". (A Gandhi Gimnázium hivatalosan nem delegál tagot a kuratóriumba, azonban a Gimnázium jelenlegi diáksága és tantestülete előzetesen bizalmat szavazott Orsós Julinak, akit hivatalos formában az alapaítók jelöltek és választottak be a kuratóriumba.)

Berényi László, A Somogy Megyei Területi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke

Derdák Tibor, szociológus, a Gandhi Gimnázium egyik létrehozója és korábbi munkatársa

Vörös István, tanár, a Gandhi Gimnázium egyik létrehozója és korábbi tanára

A hat választott tag mellé további három főt delegál a Miniszterelnöki Hivatal, az Oktatási és Kulturális Minisztérium valamint az Országos Cigány Önkormányzat. Az ő személyük még nem ismert.

Az új kuratórium szakítani kíván a Várnai Márton (ex)elnök, Simon Dezső (ex)alelnök és Szirmai István (ex) banki aláíró által irányított előző kuratórium stílusával. Pálmainé Orsós Anna az újonnan megválasztott elnök köszöntőbeszéde rövid, de lényegretörő volt:

"Szolgálni akarunk. Ez a kuratórium szolgálni fogja ezt az iskolát. Nem tervezünk semmiféle 'önálló életet' a kuratóriumnak!"

A megválasztott tagoknak gratulálunk, és sok erőt, egészséget és szerencsét kívánunk munkájukhoz! Nurok sî szănătátye bună! T'aven saste haj baxtale!

******************************************************
A június 20-án menesztett, Várnai Márton (ex)elnök, Simon Dezső (ex)alelnök és Szirmai István (ex) banki aláíró által irányított előző kuratórium jogilag érvényes mandátummal rendelkezik az új kuratórium cégbírósági bejegyzéséig.

Az új kuratórium bejegyzésének két feltétele van:
1) Mind a 24 alapítónak aláírásával igazolnia (támogatnia) kell a közgyűlésen hozott döntést az új kuratórium megválasztásáról.
2) A cégbíróságnak le kell folytatni a bejegyzés szokásos adminisztratív eljárását. Ez kb. 3-6 hetet szokott igénybe venni.

Az új kuratórium bejegyzésének időpontja tehát elsősorban attól függ, hogy mikor sikerül az alapítók aláírásait begyűjteni. Matematikailag van rá esély, hogy a szombaton megválasztott kuratórium még a tanév kezdete előtt megkezdheti működését. Nem kívánatos, és nem is szükségszerű, hogy az ügy tovább elhúzódjék.

Köztudott, hogy a Várnai Márton (ex)elnök, Simon Dezső (ex)alelnök és Szirmai István (ex) banki aláíró által irányított előző kuratórium bejegyzési procedúrája közel egy évig elhúzódott. Ez is csak azt bizonyítja, hogy alkalmatlanok erre a feladatra.

****************************************************

A Várnai Márton (ex)elnök, Simon Dezső (ex)alelnök és Szirmai István (ex) banki aláíró által irányított - már visszahívott, de még hivatalban lévő - kuratórium csonka. A 9 főből az elmúlt időszakban 4-en is kiléptek. A megmaradt 5 fő pedig nem elég a minősített (2/3-os) többséghez, így nem hozhatnak döntést személyi kérdésben, illetve nem dönthetnek a költségvetésről.

****************************************************

Várnai Márton többször is bejelentette, hogy az alapítói közgyűlés határozatait bíróságon fogja megtámadni.

Ugyanakkor egymástól függetlenül három ügyészségi vizsgálat is zajlik a már visszahívott, de még hivatalban lévő Várnai Márton (ex)elnök, Simon Dezső (ex)alelnök és Szirmai István (ex) banki aláíró által irányított előző kuratórium ellen.

****************************************************

Gidáné Orsós Erzsébet (még?) nem lépett vissza az igazgatói hivatal elfoglalásától. Mint az ismeretes, július 1-től érvényes kinevezését az ügyészség nagy valószínűséggel meg fogja semmisíteni, ezért Gidáné több fórumon is fel lett szólítva - többek között az alapítói közgyűlés által is - hogy hivatalát az ügyészség állásfoglalásáig ne foglalja el.

A visszahívott, de még hivatalban lévő kuratórium sem hívta őt vissza - az alkalmazotti közgyűlés határozott felszólítása ellenére sem.

A tanári kar és a nevelői testület a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetéhez fordult, mert a Gimnáziumban és a Kollégiumban továbbra is "lebegtetik" a Csovcsics Erika mellett kiálló alkalmazottak tömeges elbocsátását.

7 megjegyzés:

  1. Szél, köszönünk mindent. Erőt adsz és reményt, a Gandhitól független emberként, minden érdek nélkül harcolsz a Gandhiért. Ez kivételes, egyedüllló hozzáállás.

    VálaszTörlés
  2. Egy volt diák vagyok aki csak a Gandhi gimnáziumnak köszönheti azt aki ma vagyok. A Gandhinak és elsősorban Bogdán Jánosnak és Csovcsics Erika igazgatónőnek.Köszönettel tartozunk és hálával mindenekelött nem elfelejtve hogy egykor miért is hozták létre ezt az iskolát!Nekünk volt diákoknal kell elsősorban odaállni Erika néni mellé és megmutatni hogy mi volt diákok mellette vagyunk és támogatjuk!!Hajrá Erika néni!!!! Lakatos szabina 2001-es évfolyamból

    VálaszTörlés
  3. Akkor mostantól itt fogunk levelezni? Véleményt formálni? Mivel a vendégkönyvet törölték...

    VálaszTörlés
  4. A szakszervezet jelenlétét nem hajlandó a vezetés elfogadni, továbbra is belügynek tekinti azt, ami a GG falain belül történik. Azon kérésünket, hogy a PDSZ képviselője jelen lehessen a beszélgetésen, SD kutyakomédiának nevezte, majd miután jegyzőkönyv felvételét indítványoztuk, akkor azt mondta: "Ha gardedamra van szükségetek, akkor jöjjön!" Rendkívül sértően és arrogánsan viselkedett.

    VálaszTörlés
  5. Kezdettől figyelemmel kísértem a gimnáziumban történő eseményeket a vendégkönyvben, de a mai nap tapasztaltak után úgy érzem kezdődik a diktatúra s a dezinformációk időszaka.

    VálaszTörlés
  6. Még mindig homály fedi, hogy ősztől ki dolgozik ott s ki nem? Jó lesz úgy visszaküldeni a gyerekeket a tanévkezdésre, hogy a tantestület javával már nem találkozhatnak az intézmény falain belül. S hallom még mindig azon is megy a témázgatás, hogy nem eléggé Bogdán János elképzelését követi Erika, miszerint az itt tanuló diákok legyenek hercegek/hercegnők. Persze, aki ezt felhánytorgatja talán nincs tisztában dolgokkal. Hogy melyik nevelő mennyi időt tölt "szerelemből" az intézményben, mennyit áldoz a szabadidejéből, hányszor viszi haza a saját lakásába a neveltjeit, süt nekik sütit, ad kölcsön vagy örökbe ruhát, könyvet, tollat. Meg kellen tekinteni más gimnáziumokat, kollégiumokat, hogy az más tanárok vajon az érettségi előtti szerenádig meghívják-e a diákjaikat. Aki Bogdán János közeli barátja volt az iskola alapítása, indulása körüli években talán kifejthetné, hogy mit jelentett ez neki.

    VálaszTörlés
  7. A vendégoldal törlése magáért beszél.
    Az új igazgató teljesen ideiglenes, legitimitása nincs. Eddig reménykedtem, belátja, még csekély presztizsveszteséggel visszavonulhat. Hisz még olyan fiatal, megfelelő környezetben sokra vihette volna. Már-már úgy láthatta, megfelelő módszerekkel feltörhet. A Gandhi közössége erős, és most arra kell vigyázni, hogy a megosztás (raportokon keresztül) ne működjék. Minden érdemi kérdésben a közösség folytasson párbeszédet az átmeneti Gidánéval, ne az egyén. Mentsük át a Ghandi értékeit!
    Az ügyészségi vizsgálat befejezéséig a helyzet átmeneti. Bízzunk az igazgatóválasztás korrekt megismétlésében!!!

    VálaszTörlés

A megjegyzéseket előzetesen nem moderáljuk.

Nick-nevet a "profil kijelölése" gördülősávban a "név/URL" linkre kattintva tudtok írni.

Az URL kitöltése nem kötelező.


A diákok petíciója, 2009, június 2.

A diákok petíciója, 2009, június 2.