.

Ez az oldal azért jött létre, hogy a Gandhi Gimnáziumban lezajlott vezetőség-váltással kapcsolatos véleményeknek széleskörű nyilvánosságot biztosítson.

Időközben a Gandhi Gimnázium új vezetősége az iskola hivatalos honlapjáról eltávolította mind a vendégkönyvet, mind pedig az igazgatóváltás - rájuk nézve terhelő - dokumentumait.

Az eltávolított vendégkönyv helyett mozgalmunk fórumoldala itt érhető el: http://gandhigimi.forumx.hu/

ENNEK A BLOGNAK MÁR TÖBB, MINT 28.000 LÁTOGATÓJA VOLT!

Hozzászólásokat olvasni és írni a bejegyzések alatti "MEGJEGYZÉS" linkre kattintva tudtok!

2009. június 2., kedd

Cikkek a Népszabadságban és a Magyar Nemzetben, tudósítás a Duna Televízióban és a RomNeten

"Kirúgták, mert nem cigány?
Ülősztrájkkal tiltakoznak a pécsi Gandhi gimnáziumban"

Ezzel a címmel közli írását a Népszabadság június 2-i száma. Egy részletet idézünk:

"- Ezért őszintén drukkolok a diákok által szervezett, de a szülők, pedagógusok és a helyi értelmiségiek által is támogatott "polgárjogi harc" sikeréhez, amelyet az igazgatónőjük megtartásáért indítottak a fiatalok. A Gandhi cigányok és nem cigányok közös iskolája, szabadelvű, nyitott szellemiségű. Függetlenségét eddig meg tudta őrizni, mert egyenlő távolságot tartott a korábbi OCÖ gyarmatosító szándékai és az állami beavatkozási kísérletek közt - mondja. Horváth Aladár hozzáteszi, hogy a haladó roma értelmiség Csovcsics Erika mellett áll, mert "az igazgatónő hiteles továbbvivője a Bogdán János szellemiségének és pedagógiai munkájának. - A méltatlan helyzet rendezése érdekében javaslom az alapítói közgyűlés mielőbbi összehívását, s felelős kuratóriumi vezetés kijelölését - mondja Horváth Aladár." (kiemelés tőlünk)

Az ügyről szűkszavúan, de ír a Magyar Nemzet is, valamint tudósított a Duna Televízió, és a független roma hírportál a RomNet is.

A cikkek, tudósítások linkjei a jobb oldali sávban megtalálhatók.

1 megjegyzés:

  1. romromano@gmail.com2009. június 2. 19:52

    Szerencsésen felpörögtek az események, alig győzöm linkelni a híradásokat... Ebben a percben úgy tűnik teljes a jobb oldali lista, de nem sokáig :)

    VálaszTörlés

A megjegyzéseket előzetesen nem moderáljuk.

Nick-nevet a "profil kijelölése" gördülősávban a "név/URL" linkre kattintva tudtok írni.

Az URL kitöltése nem kötelező.


A diákok petíciója, 2009, június 2.

A diákok petíciója, 2009, június 2.