.

Ez az oldal azért jött létre, hogy a Gandhi Gimnáziumban lezajlott vezetőség-váltással kapcsolatos véleményeknek széleskörű nyilvánosságot biztosítson.

Időközben a Gandhi Gimnázium új vezetősége az iskola hivatalos honlapjáról eltávolította mind a vendégkönyvet, mind pedig az igazgatóváltás - rájuk nézve terhelő - dokumentumait.

Az eltávolított vendégkönyv helyett mozgalmunk fórumoldala itt érhető el: http://gandhigimi.forumx.hu/

ENNEK A BLOGNAK MÁR TÖBB, MINT 28.000 LÁTOGATÓJA VOLT!

Hozzászólásokat olvasni és írni a bejegyzések alatti "MEGJEGYZÉS" linkre kattintva tudtok!

2009. június 14., vasárnap

Kitüntették Csovcsics Erikát - gratulálunk!


A "Cigány Oktatásért Díjat" Csovcsics Erika a Gandhi Gimnázium igazgatója 2009. június 9-én vehette át a Pécs Megyei Jogú Város Cigány Önkormányzata elnökétől, Kosztics Istvántól.

Az iskola 50 pedagógusa által aláírt felterjesztés szövege a következő:

"INDOKLÁS

Csovcsics Erika 10 ÉVE VEZETI az ország és Európa első cigány-roma nemzetiségi gimnáziumát.


Az igazgatónő egy iskolavezető általános feladatain túl véleményünk szerint számos egyéb módon tett nem csupán Pécs, de az egész hazai cigányság ügyéért azzal, hogy irányítása alatt mára jól működő, stabil, bel- és külföldön sokak számára PÉLDAÉRTÉKŰ intézménnyé vált a Gandhi Gimnázium.


Az említett példaértékűség nem csupán az intézmény sokáig egyedülálló NEMZETISÉGI MIVOLTÁBAN ragadható meg. Meggyőződésünk, hogy a gimnázium és a kollégium pedagógiája, INNOVATÍV SZELLEMISÉGE, NYITOTTSÁGA és mindennapi HANGULATA is vonzza a szakmabeli és "civil" látogatókat. Pécs egyik "nevezetessége", "világörökségi" büszkesége, "EKF"-programeleme lett a Gandhi Gimnázium. Elmondhatjuk, hogy a hazai és külföldi vendégeink többnyire pozitív döbbenettel búcsúznak el látogatásuk után: ilyen egyszerű lenne ez? Természetesen nem egyszerű, és nem is könnyű - az említett 10, s persze az azt megelőző 5 év kemény munkája van mögötte.


A Gandhi Gimnázium jelen állapotában RENDKÍVÜL MEGGYŐZŐ ÉRV mindenféle (akár nem-cigány, akár cigány oldalról érkező) kirekesztő nézettel szemben. A kezdeti viták után mára valószínűleg végérvényesen eldőlt, hogy nem a "szegények gimnáziuma", nem a "beás cigány nép" középiskolája, nem "gettó", és még csak nem is "elit gimnázium", hanem a fent említett szellemiség, nyitottság és hangulat segítségével az itt dolgozó, illetve tanuló (s néhány esetben itt végzett, és most itt dolgozó) BEÁS CIGÁNY, OLÁH CIGÁNY, ROMUNGRÓ ÉS NEM CIGÁNY EMBEREK KÖZÖSSÉGE. Legnagyobb erőssége nem a csúcsegyetemek csúcsszakjaira való bejutásban, hanem EGÉSZSÉGES IDENTITÁSÚ, s A MÁSIKAT ELFOGADNI KÉPES önmagukkal valamit kezdeni tudó fiatalok kinevelésében rejlik.
Csovcsics Erika (nem mellesleg négy gyermekét egyedül nevelő anyaként) az elmúlt 10 évben rengeteget dolgozott azért, hogy mindez megvalósuljon, azért, hogy olyan PEDAGÓGUSCSAPAT álljon össze, mely tenni képes és akar e megvalósulásért.
Mindezek miatt gondoljuk azt, hogy szép gesztus lenne Pécs M. J. Város Cigány Önkormányzata részéről, ha akár az eltelt időben végzett munka ELISMERÉSeként, akár az elkövetkezendő évekhez szánt BIZTATÁSként e díjjal ismerné el az igazgatónőt, s általa a Gandhi Közalapítványi Gimnáziumot és Kollégiumot, annak minden diákját és dolgozóját az intézmény FENNÁLLÁSÁNAK 15. ÉVÉBEN.

Karsai Richárd"

1 megjegyzés:

  1. Ezt nézzétek meg:
    http://fotolexikon.blogspot.com/search/label/Bogdán János
    Amúgy gratulálunk a díjhoz

    VálaszTörlés

A megjegyzéseket előzetesen nem moderáljuk.

Nick-nevet a "profil kijelölése" gördülősávban a "név/URL" linkre kattintva tudtok írni.

Az URL kitöltése nem kötelező.


A diákok petíciója, 2009, június 2.

A diákok petíciója, 2009, június 2.